Český tým zvládl i druhé utkání, po spolehlivém výkonu udolal Švýcarsko

Český tým zvládl i druhé utkání, po spolehlivém výkonu udolal Švýcarsko

Ani ne čtyřiadvacet hodin po vysokém vítězství nad Lotyšskem se čeští reprezentanti postavili těžšímu Švýcarsku. Už s Patrikem Šebkem v sestavě šli Češi brzy do vedení, které ovšem rázem ztratili. Svěřenci Martina Mecery následně ukázali charakter a další tři branky zaznamenali právě oni. Na výhře českého celku nezměnila nic ani korigující trefa Švýcarů dvě minuty před koncem utkání.

Český tým vstoupil do utkání se Švýcarskem opět parádně. Petr Kafka se po čtyřech minutách hry dostal ke střeleckému pokusu z levého kruhu a projektil se zastavil až v síťce švýcarského brankáře - 1:0. Následovaly dvě velké šance Šebka a Zbořila, ani jeden se ovšem neprosadil a přišla odpověď. Stefan Tschannen dostal přihrávku za obranu a v samostatném úniku překonal Josefa Karlíka - 1:1.

Odpověď na sebe ovšem nenechalo dlouho čekat a brzy byl ve vedení opět český celek. Mikuláš Zbořil dostal šikovnou přihrávku před branku od Jakuba Bernada a před Zürcherem se nezmýlil - 2:1. Následně se aktivita obou celků lehce zklidnila. Poslední branka prvního poločasu přišla šestnáct sekund před sirénou. Marek Loskot našel v úžasné kombinaci Patrika Šebka, jenž vstřelil pohlednou branku - 3:1.

Stefan Tschannen se mohl hned na startu druhého poločasu prosadit, ale v rychlém útoku byl nyní úspěšnější brankář Josef Karlík. Následně se pokračovalo celkem klidným tempem a ani jeden celek nechtěl chybovat. Klid na hole Čechů mohl vstřelit v oslabení Martin Fiala, jeho pokus v úniku ovšem skončil jen na betonech roztáhnutého Zürchera. Robin Malý to v posledních čtvrtině utkání zkoušel z levého kruhu, ale jeho pokus skončil pouze ve výstroji připraveného brankáře. 

Přesilovka pokračovala a padl čtvrtý gól Česka. Jakub Bernad našel parádní přihrávkou Tomáše Rubeše, jenž přehodil brankáři beton a zvýšil tak na 4:1. Ken Häfliger mohl utkání ještě zdramatizovat, ale jeho pokus na přední tyčku ukryl v lapačce pohledným semaforem český mladíček v brance. Nakonec se Švýcaři i tak prosadili. Po nepovedené rozehře se za brankou dostal ke kotouči Jules Sturny, jenž zpoza branky překvapil Josefa Karlíka - 4:2.

V závěrečním tlaku se pokoušeli hokejisté ze země helvétského kříže ještě více zdramatizovat, ale česká obrana a Josef Karlík podobné věci nedovolili. Petr Kafka mohl po první trefě zaznamenat také tu poslední. Z poloviny hřiště ale odkrytou klec netrefil a český tým nakonec vyhrál 4:2.

Česko - Švýcarsko 4:2 (3:1)

Branky a nahrávky: 5. Kafka (Šebek), 11. Zbořil (Bernad), 20. Šebek (Loskot), 33. Rubeš (Bernad) – 9. Tschannen (Santo), 38. Sturny

Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0.

Sestava Česka: Karlík  –  Šebek, Strýček, Zbořil, Malý, Kuťák, Cik, Chamrád – Kafka, Loskot, Rubeš, Bernad, Fiala, Šinágl, Vyoral

Sestava Švýcarska: Q. Zürcher – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo


Foto: World Skate (Roberta Strazzabosco / Max Pattis)


23.07.2018 16:00| 2.kolo| Asiago
Česká republika
Česká republika
Švýcarsko
4:2
Švýcarsko
Přesilové hry: 2:2 | PPG: 1:0 | SHG: 0:0